Tulpanlökar!

Sedan planteringen av tulpanlökar i höstas har det snart gått ett år av kyla, snö, blomning och tillbakagång. Lökarna har samlat kraft och har utvecklat nya individer genom asexuell fortplantning.

Tulpanlökar Fortplantning
Tulpanlökar

Moderlöken (den stora i mitten) har blommat och lever vidare till nästa år vilket tyder på att tulpanen är flerårig. Den har under sommaren lyckats med att genom kloning producera tre nya tulpanlökar varav en är så stor att den mycket väl kan blomma redan nästa år. De övriga två kommer behöva ett år av kraftansamling för att växa sig stora nog för blomning.

Tulpanlökar
Tulpanlökar

Ett till exempel på en moderlök som har blommat och kommer blomma även nästa år. Detta exempel har enbart lyckats med att skapa en ny individ.

I storleksordning
I storleksordning

Ännu ett exempel med en lök som har blommat och som kommer blomma även nästa år och som samtidigt har lyckats med att skapa tre nya individer genom asexuell fortplantning (kloning).

Nu ska tulpanerna få ligga kvar i jorden i ca en månad till innan jag stör dem ytterligare. Först då får vi se hur årets skörd blev!

Hälsningar

Carl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s